Ribers Kredit Information

Ribers Kredit Information header image 2

Minister åbner for privat lønindeholdelse

5,504 Comments · Uncategorized

Justitsminister Lene Espersen (K) er klar til at overveje, om private firmaer skal have lov til at foretage lønindeholdelse, sådan som det er tilfældet i vores nabolande. Dermed er de første små skridt taget i retning af at bryde det offentliges monopol på området, det kan betyde færre tab for virksomhederne.

Jeg er enig i, at der kan være grund til at se nærmere på, om der bør være mulighed for at foretage lønindeholdelse for private krav, siger Lene Espersen.

Hun henviser til, at Retsplejerådet i øjeblikket arbejder på en reform af den civile retspleje.

Efter min opfattelse bør vi indtil videre afvente denne samlede gennemgang af området, før der tages stilling til spørgsmålet omlønindeholdelse for private krav, siger hun.

Bruger man de norske tal som målestok, går danske selskaber glip af tæt på 4 mia. kr. om året, fordi det er sværere at komme efter dårlige betalere end i vores nabolande.

Den primære stopklods er, at private selskaber, for eksempel bilforhandlere eller teleselskaber, ikke kan gøre indhug i en skyldners løn.

Hvis en skyldner overfører alle værdier til for eksempel kone eller anden familie, kan kreditorer derfor intet stille op. Det kan man i Norge, Sverige og Finland, hvilket gør inkassofirmaerne dobbelt så effektive.

Lene Espersen henviser til, at nye regler fra nytår vil gøre retsprocessen lettere, blandt andet fordi retsafgifterne bliver sat en anelse ned.

Regeringen er meget opmærksom på mulighederne for at gøre det lettere og billigere at inddrive pengekrav via domstolene.

Vi har således netop fået gennemført en forenklet inkassoproces, der træder i kraft ved årsskiftet, og som vil gøre det enklere og billigere at inddrive ubestridte pengekrav, siger hun.

Tags: ·················

5,504 Comments so far ↓

Leave a Comment